![]() |
Alevli Biftek Dian |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alevli Biftek DianAlevli Biftek Dian(Fransa) 4 kişi için MALZEME : 8 adet bonfile (75 gr ![]() 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar 1 kahve fincanı taze krema 1/2 su bardağı sos krem 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz YAPILIŞI : Tane karabiberi ezerek kırınız, bonfileleri kırılmış tane karabibere bulayıp tuzlayınız ![]() Misafirin önünde flambe ocağını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız ![]() Tereyağını ilâve edip yağ yanmadan bonfileleri yanyana tavaya koyunuz ![]() ikişer dakika alt ve üst kızartıp soğanı ilâve edip birer dakika alt üst pişirip bonfileleri tabağa çıkarınız ![]() Tavaya mantarı ilâve edip iki dakika karıştırarak sote yapıp kremayı ve sos kremi ilâve edip ve iki üç dakika kaynattıktan sonra bonfileleri ve maydanozu ilâve ediniz ![]() Bonfileleri sosa bulayarak karıştırıp ateşten alıp servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|