Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alevli, biftek, dian

Alevli Biftek Dian

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Biftek Dian



Alevli Biftek Dian(Fransa)

4 kişi için MALZEME :


8 adet bonfile (75 gr tanesi)

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı

1 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar

1 kahve fincanı taze krema

1/2 su bardağı sos krem

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI :


Tane karabiberi ezerek kırınız, bonfileleri kırılmış tane karabibere bulayıp tuzlayınız

Misafirin önünde flambe ocağını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız

Tereyağını ilâve edip yağ yanmadan bonfileleri yanyana tavaya koyunuz

ikişer dakika alt ve üst kızartıp soğanı ilâve edip birer dakika alt üst pişirip bonfileleri tabağa çıkarınız

Tavaya mantarı ilâve edip iki dakika karıştırarak sote yapıp kremayı ve sos kremi ilâve edip ve iki üç dakika kaynattıktan sonra bonfileleri ve maydanozu ilâve ediniz

Bonfileleri sosa bulayarak karıştırıp ateşten alıp servis ediniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.