![]() |
Arjantin Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin FiletosuKullanılacak malzeme (4 kişi için): Her biri 250 gram gelecek 4 süt danası filetosu, 200 gram dana böbreği, 150 gram koyun karaciğeri, 150 gram füme edilmiş pançeta, 30 gram margarin yağı, 2 baş soğan, 1 diş sarmısak, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 tutam kırmızı biber, 1/2 limonun suyu, 2 kaşık sirke, bol zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı : Dana filetolarının yağlı ve sinirli yerlerini kesip attıktan sonra bunları et döveceğiyle iyice dövüp bir tabağa yanyana dizmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir güvece margarin yağıyle küçük parçalara doğranmış füme pançetayı koyup kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda şöyle bir salça hazırlamalı: Soğanı rendelemeli, sarımsağı havanda dövmeli bunları kıyılmış maydanozla karıştırmalı ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|