![]() |
Dana Rostosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Rostosu![]() Malzemeler 250 gram dana nuar 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 adet Defne Yaprağı 3-4 adet tane karabiber 2 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı Yağlar de iyice kızdırılır ![]() Yıkanıp kurulanan nuar çevrilerek pembeleşenciye kadar çevrilerek kızartılır ![]() Patates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karabiber ilave edilip soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar karıştırılarak pişirilir ![]() Bu arada domates püre haline getirilip tencereye ilave edilir ![]() Balsamik sirke ve tuz eklenir ![]() Etin üzerini geçecek kadar su eklenir ![]() Tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir ![]() Et ve sebzeler na alınıp suyundan da konularak önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat daha pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|