Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşemal, pirzola, salçalı

Beşemal Salçalı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşemal Salçalı Pirzola



MALZEMELER :

1) 10 adet kuzu veya koyun pirzola
2) 2 kalık margarin
3) 3 kaşık un
4) 1,5 su bardağı süt
5) 2 yumurta
6) 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
7) 1 su bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı (Kızartma için)
8) Tuz ve karabiber

YAPILIŞI :

1 BEŞAMAL SALÇASI : Margarin ile un hafif pembe kavrulur Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir Ilınınca yumurtalar kırılır Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır
2 pirzolalara tuz ve karabiber serpilirYağda kızartılarak ,pişirilir Fazla yağı çekmesi içi kağıt üzerine çıkarılır
3 sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamal salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır
4 Saplara yaldız kağıt veya püskülü kağıt sarılıp süslenir

Not : Pirzolalar, beşamal salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3-4 patates haşlanıp püre yapılır Buna 2-3 yumurta,1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un ,tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.