Boyun Rostosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boyun Rostosumalzemeler: 1 Tane koyun boynu 1 Orta boy patates 1 Orta boy havuç 1/2 Su bardağı bezelye 1/2 Tabaka yağlı kağıt 1/2 Çay kaşığı karabiber 2 Yaprak jelatin 1 Tatlı kaşığı tuz yapılışı: Boynu düdüklü tencerede 2 su bardağı su ve biraz tuz ilave ederek pişiriniz Etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalara bölünüz Havuç ve patatesi haşlayıp, fındık büyüklüğünde doğrayınız Jelatini 4-5 çorba kaşığı kaynar su içerisinde eritiniz Ete jelatinli su, havuç, patates, bezelye, tuz ve karabiber katarak yoğurunuz Rulo yapıp sıkıca yağlı kağıda sarınız Buzdolabında 3-4 saat bekletiniz Dilimlere kesip servis tabağına diziniz Domates ve salatalık dilimleri ile süsleyiniz |
|