Çiğbörek |
|
|
#1 |
|
virüs
|
Çiğbörek![]() Bölgelere göre çiberek, şiborek, şır börek de denir ![]() Hamur icin: 4 su bardağı elenmiş un, Yeterince tuz, İçi için: 350 gram kıyma 2 soğan Kıyılmış maydanoz karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı çiçek yağı Evvela ici soyle hazirlanir; iki baş soğan doğranır, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve az bir su ilâvesiyle koyu bir bulamaç yapılır ![]() Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha katıca tutulur Üzerine nemli bir bez örtülür, yirmi dakika kadar bekletilir![]() Dinlenen bu hamurdan, cevizden biraz büyükçe hamurlar alarak bezeler yapılır Bu bezelerden un serpilmek suretiyle oklava ile bıçak sırtı kalınlığında daire şeklinde yufkalar açılır![]() Açılmış yufkaların içine hazırlanan içten koyup kenarları parmak uçları ile bastırılır, tırtıllı rulet veya catalla bu islemi yapabilirsiniz Kızgın yağda her iki tarafı kızartılır Sıcak olarak servis yapılır![]() not: Harci biraz sulu olursa daha makbul oluyor, yaparken harcin suyu azaldikca su ilavesi yapin ![]() Kizartmadan once iyice ununu silkeyin, uzerindeki fazla un yag emmesine sebep oluyor ![]() Ve yapip hemen kizartin, bekletip kizartilinca ayni lezzeti vermez ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|
#2 |
|
yosun_26
|
ayyyy toprağım süpersin yaa Eskişehirin tatarlarından biri olarak seni bu tarifin için kutluyorum :)) yemeyen varsa mutlaka denesin harika bişey
|
|
|
|
#4 |
|
angelesdream
|
ben bu böreği hep duyardımda acaba bunu gerçekten çiğ mi yiyorlar derdim kendi kendime:) demek böyleymiş beni büyük bir dertten kurtardın virüs misafirlere yapacak birşey çıktı:)teşekkürler |
|
|
|
#5 |
|
[YaSiN]
|
Çokkk GÜzel Bİ BÖrekkk TÜrÜ Hatta Şİmdİ Bİlee Yİyorumm Aynisindan Afİyet Olsuun ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
sengulum
|
herkeze tavsiye ederimmmmm ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|