![]() |
Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikotpatasteli antrikot nasıl yapılır ![]() Malzemeler- 6 dilim antrikot 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı esmer şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağ 3 diş ince kıyılmış sarımsak 3 yemek kaşığı soya sos 2 yemek kaşığı ketçap 1 çay kaşığı kimyon Tuz-karabiber 1 çay bardağı sıcak su 4 -5 adet patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz İstenirse pul biber ve biberiye Yapılışı- Tavada sarımsaklar zeytinyağı ile çevrilir ![]() Antrikotlar ilave edilerek 10 dakika çevirilerek kızarması sağlanır ![]() Daha sonra soya sos-ketçap- şeker-mısır nişastası-kimyon-tuz-karabiber ve su ilave edilerek 5-6 dakika pişirilir ![]() Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice temizlenir ![]() Kabukları ile beraber arzu edilen büyüklükte doğranır ![]() Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır ![]() Patateslerin üzerlerine zeytinyağ tuz ve baharat serpilerek karıştırılır ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirilir ![]() Kızaran patatesler antrikot eşliğinde servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|