Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, güveci

Ayvalı Et Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Et Güveci



Malzemeler:


800 gr kuzu (veya dana) eti

750 gr ayva

3 çorba kaşığı bal

1 soğan

safran tozu

1 çay kaşığı tarçın tozu

su

1 bardak sızma zeytinyağı

tuz

biber


Tarifi:


Etler 100'er gramlık 8 parçaya ayrılır, Porsiyonluk 8 adet güveç diplerine; biraz yağ, biraz halka soğan, üstüne tuz, biber ve tarçınla karıştırılmış et, onun da üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlere doğranmış ayva, bal, çok az da su koyarak güveçler fırına verilir takribi 90 dakika pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.