Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kol, kuzu, pilavlı, şehriye

Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol



Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol - Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol Tarifi



Malzemeler :

1 adet kuzu kol

1 havuç

2 domates

1 soğan

2 defe yaprağı

1 tatlı ktane karabiber

taze kekik

tuz

zeytinyağı

Şehriye Pilavı için:


1 paket şehriye

1 soğan

2 biber

1 domates

1 çorba kdomates salçası

tuz

etsuyu

Hazırlanışı :

İlk olarak eti bir taşım kaynatarak köpüklü suyunu dökün ÜZerine tekrar temiz su koyarak yarı kıvamda pişene kadar kaynatın Soğanı ve havucu iri iri doğrayarak fırın kabının altına yayın Üzerine defne yaprağı, tane karabiberi ve taze kekiği ekledikten sonra haşladığınız kuzu kolu üzerine alın En son domatesi de ekleyip biraz yağ gezdirin 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin


Şehriye pilavı için, Pilav için ilk olarak minik doğranmış soğanı ve arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun Kavrulunca üzerine sırasıyla biber, salça ve en son minik doğranmış domatesi ekleyip tuzunu ayarlayın Et suyunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.