![]() |
Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garnitürlü Biftek Nasıl PişirilirGarnitürlü Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek - Biftek Pişirme - Biftek Tarifi - Fırında Biftek - Et Yemekleri ![]() MALZEME • 1 yemek kaşığı margarin • 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış) • 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış) • 2 diş ince kıyılmış sarmısak • 1 çay kaşığı kekik • 1 çay kaşığı tuz • 5 kahve fincanı rende kaşar Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav YAPILIŞI Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim ![]() Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım ![]() Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim ![]() ![]() Not: Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|