Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnitürlü Biftek Nasıl PişirilirGarnitürlü Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek - Biftek Pişirme - Biftek Tarifi - Fırında Biftek - Et Yemekleri MALZEME • 1 yemek kaşığı margarin • 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış) • 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış) • 2 diş ince kıyılmış sarmısak • 1 çay kaşığı kekik • 1 çay kaşığı tuz • 5 kahve fincanı rende kaşar Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav YAPILIŞI Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim Garnitür eşliğinde sevise sunalım Not: Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız alıntı |
|