![]() |
Kıymalı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı TartKıymalı Tart Tarifi - Kıymalı Tart Yapılışı - Kıymalı Tart Nasıl Yapılır - Kıymalı Tart Malzemeleri ![]() İçindekiler: 300 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 100 gr tereyağı 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 350 ml su 5 sap maydanoz (iri kıyılmış) 350 gr mısır unu 2 adet yumurta 400 ml et suyu Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Tereyağından 75 gr ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek 3 çorba kaşığı su ve kıymayı ekleyin ![]() ![]() ![]() • Pul kırmızıbiber, karabiber, tuz ve maydanoz ilave edip, harmanlayın ve ateşten alın ![]() • Mısır ununa, yumurta ve tuz ilave edin ![]() ![]() • Düz bir zemine yağlı kağıt yayın ![]() ![]() ![]() • Kalan hamurdan avucunuza alın ![]() ![]() ![]() • Önceden ısıtılmış 1800C fırında, mısır unlu taban altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 10 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Et suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|