Sakızlı Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı YahniSakızlı Yahni Tarifi - Sakızlı Yahni Yapılışı - Sakızlı Yahni Nasıl Yapılır - Sakızlı Yahni Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Kırmızı Dana Kuşbaşı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 25-30 adet arpacık soğan (soyulmuş, bütün bırakılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 3 adet orta boy domates (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı damla sakızı (dövülmüş) 1 çay kaşığı kimyon 1 dilim portakal kabuğu ,(beyaz kısımları alınmamış) 1 adet defne yaprağı 200 ml su 1 çorba kaşığı sirke Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Karıştırarak, soğanlar iyice sararıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Delikli kepçe ile bir tabağa alın![]() • Aynı tavaya etleri koyun Hızlı ateşte ve karıştırarak, etlerin rengi değişinceye kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin![]() • Kalın dipli ve yayvan bir tencerenin ortasına etleri, etrafına da soğanları yerleştirin Üzerlerine sarmısağı serpip, rendelenmiş domatesi yayın![]() • Damla sakızı, kimyon, tuz ve karabiber serpin Portakal kabuğu ve defne yaprağını ilave edip, suyu gezdirin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dak pişirin![]() • Sirkeyi ilave edip, 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|