![]() |
Terbiyeli Kuzu Kapama 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Kuzu Kapama 1kuzu eti terbiyesi nasıl yapılır - terbiyeli kuzu kapama tarifiMALZEMELER 6 parça Kuzu Kapama 100 gr ![]() 2 orta boy kuru sogan 2 çay kasigi sarmisak sos 1 çorba kasigi Un 5 su bardagi ilik su 2 orta boy patates 1 orta boy kök kereviz 3 havuç 1 demet pazi 1 demet taze sogan 1 marul veya kivircik salata 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 çorba kasigi tuz 1 çorba kasigi toz seker (kerevizleri basmak için) 1 çorba kasigi Un 1/2 limonun suyu Terbiye için: 2 yumurta sarisi 2 çorba kasigi Un 1/2 limon suyu 1 bardak su YAPILIŞ TARİFİ Kuru sogani soyup kusbasi dograyin ![]() ![]() Kapama parçalarini ekleyip etler kendi suyunu birakincaya kadar orta ateste 5 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha pistikten sonra parmak seklinde dogradiginiz patatesleri, elma gibi soyulmus ve dogranmis enginar kökünü de katip 15 dk ![]() ![]() Atesten indireceginiz zaman maydanoz ve dereotunu üstüne serpin ![]() Terbiye malzemesini iyice karistirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|