![]() |
Siyah Erikli Dana Kuşbaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siyah Erikli Dana KuşbaşıSiyah Erikli Dana Kuşbaşı Tarifi - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Yapılışı - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Siyah Erikli Dana Kuşbaşı Malzemeleri 1 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 15 adet arpacık soğan 15 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 200 ml su 15 adet siyah erik (kuru, ıslatılmış) 4 adet çarliston biber (ince kıyılmış) 6 adet defne yaprağı 4 çorba kaşığı elma sirkesi 6-8 adet marul yaprağı (yarısı iri doğranmış) Tuz Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek, soğan ve sarımsakları katıp, 7-8 dak ![]() ![]() Salçayı hatifçe karıştırarak ve yavaş yavaş suyu akıtıp yedirin ve etlerin üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri ve defne yapraklarını katın ![]() ![]() ![]() Doğranmış marul yapraklarını serpip, 4-5 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|