![]() |
Köy Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Yahnisifransız usulü yahni tarifi - köy yahnisi nasıl yapılır - fırında yahniMalzemeler: 1,5 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 250 gr jambon (2 cm kalmlığında kesilmiş) 250 gr (1 su bardağı) un 250 gr mantar (yıkanıp kurulanmış ve ince doğranmış) 600 gr domates (soyulup, çekirdekleri çıkarılarak irice doğranmış) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince kıyılmış) 3/4 su bardağı et suyu 10 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp ortalarından ikiye bölünmüş) Marinad: 1+1/4 su bardağı et suyu 1/4 su bardağı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 6 tane-karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 defne yaprağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) 4 orta boy soğan (ince doğranmış) 4 orta boy havuç (temizlenip ince doğranmış) Baharat torbası: 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Büyük bir kasede marinad malzemesini iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereye yarısına kadar su doldurup, suyu orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp suyunu süzddükten sonra, jambonları kâğıt peçete ile kurulayınız ![]() Eti marinaddan çıkarıp kurulayınız; marinadın suyunu ve sebzelerini saklayıp defne yaprağını atınız ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirip ısıtınız ![]() Bir kaseye unu koyup kuşbaşı etleri bu una bulayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyu ve marinadı tencereye döküp siyah zeytinleri ekleyiniz ![]() Tencereyi orta ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu yahni haşlanmış taze patates ve yeşil salata ile servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|