Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşparmak, kazak, yemeği

Beşparmak Kazak Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşparmak Kazak Yemeği



Beşparmak Kazak Yemeği Tarifi - Beşparmak Kazak Yemeği Nasıl Yapılır - Beşparmak Kazak Yemeği Malzemeleri



Kazakların geleneksel yemeklerinden biri olan beşparmak yemeği, elle yendiği için adına beşparmak denmiş Binlerce kişilik kafilelerle başlayan Türkiye yolculuğu macerasından önce, 1943′lere kadar yaşadıkları Altay dağlarının steplerindeki soğuk yaşam şartlarına en uygun menü olan, et, sorpa “etsuyu”, pilav ve hamur ağırlıklı sofralar Kazakların vazgeçilmezidir Hamurun etsuyunda pişmiş lezzetini tatmak isterseniz tarifime buyrun


  • Malzemeler:
  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • 1 kuru soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yeterince ılık su
  • tuz
  • (isteğe göre haşlama suyuna tane zencefil, patates havuç ilave edebilirsiniz)
  • Yapılışı:
  • İri parçalanmış etleri büyük bir tencereye yerleştirin ve üzerini 1 karıştan biraz fazla geçene kadar su ile doldurup kaynamaya bırakın (en son hamurları bu suda haşlayacağımız için suyunun bol olması gerek)
  • Etin köpüklerini alın ve yumşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin ve damak tadınıza göre tuzunu atın
  • Unu çukur bir kaba koyup ortasını havuz gibi açın, yumurtayı tuzunu koyduktan sonra ılık sudan yavaş yavaş dökerek ne sert ne çok yumşak olmuyacak şekilde bir hamur elde edin
  • Hamurun zerinin kurumaması için nemli bir bezle örtüp 20 dk bekletin
  • Dinlenmiş hamuru ikiye bölün ve mantı hamuru kalınlığında açın ve merdaneye dolanmış haliyle uzunlamasına kesin (1resimdeki gibi)
  • 4 parmak eninde kareler kesin ve hamurları birbirinden ayırıp bir tepsiye dizin
  • Etleri tencereden çıkartın ve kaynayan suya hamurların bir kısmını atıp 5 dk haşlayın yumşayan hamurları kevgirle büyükçe servis tabağına alın (2resimdeki gibi)
  • Hamurlar pişerken, bir taraftanda 1 kepçe etsuyunu küçük bir sos tenceresine alıp piyazlık doğranmış soğanı ilave ederek orta ateşte karıştırarak soğanları hafifçe yumşatın
  • Etleri hamurların üzerine servis edin ve en son soğanı süzerek ekleyin
Not: Tadına varabilmek için elle yemenizi tavsiye ederim, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.