Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, kavurmalı, yapılır

Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır



arpa şehriyeli güveç - güveç tarifi - fırında güveçMALZEME ve HAZIRLANIŞI:

Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir 1 kilo yağsız koyun eti orta boy kuşbaşı doğranır Güveç tenceresine konarak fırına verilir


Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir


Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür Bir yana ayrılan 1-15 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır


Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.