Fırında Güveç Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Güveç Tarifitürlü güveç nasıl yapılır - fırında sebze güveciMalzeme: 250 gr kuşbaşı kuzu eti 1 orta boy patates 100 gr taze fasulye 100 gr bamya 4 adet sivri biber 1 orta boy kabak 1 orta boy patlıcan 2 orta boy domates 3 orta boy soğan Tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Soğanları piyaz biçiminde doğrayın Patates, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyup parmak kalınlığında dilimleyin Bamyaların başlarını küllah biçiminde kesin Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp ikiye bölün Sivri biberleri halka biçiminde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın Domatesleri parmak kalınlığında doğrayın Güvecin altına etleri, üzerine sırasıyla patates, fasulye, bamya, patlıcan, biber, soğan ve domatesleri dizin Sebzelerin üzerine tuz ve karabiberi serpin Tereyağını eritip, sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün Fırını orta derecede ısıtıp 1 su bardağı su katın Güvecin ağzını kapatarak 80 dakika kadar pişirin Not: Arzu ederseniz güveci 30 dakika ocakta tuttuktan sonra fırına verip yarım saat daha pişirebilirsiniz Ocağa koymadan önce güvece 1 su bardağına yakın su koyabilirsiniz alıntı |
|