![]() |
Yoğurtlu Kızarmış Dana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kızarmış DanaMalzemeler 750 gr dana eti (ince şeritler halinde doğranmış) 4 adet patates (irice küpler halinde doğranmış) 400 gr yoğurt 3 adet kuru soğan (halka doğranmış) 4 diş sarımsak 4 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı doğranmış domates (250 gr) 2 çay kaşığı şeker 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) 3 çorba kaşığı sıvı yağ (45 ml) 1/2 su bardağı un (75 gr) Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ Yapılışı Bir su bardağı doğranmış domates, bir çorba kaşığı sirke, şeker, üç çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 diş sarımsağı pişirerek, koyu bir sos hazırlayın ![]() ![]() Patatesleri iri küpler halinde kesin ![]() Dana etlerini ince şeritler halinde kesin, 3 çorba kaşığı sirke ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp, etlrin üzerine dökün ve bir kenarda bekletin ![]() Patatesleri kızartın ve fazla yağlarını alarak, servis tabağına çıkartarın ![]() ![]() Soğanları una bulayıp, kızartın ve fazla yağlarını aldıktan sonra, fırındaki patateslerin üzerine aktarın ![]() ![]() Etleri de kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|