![]() |
Patlıcan Püreli Biftek Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Püreli Biftek SarmaMalzemeler 4 adet biftek (ince dövülmüş) 4 adet maydanoz sapı 1 adet domates 1 yemek kaşığı sıvıyağ su İç pilav için 1/2 su bardağı arpa şehriye 1/2 su bardağı kaynamış su 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı sıvıyağ tuz Patlıcan yatağı için 4 adet patlıcan 5 yemek kaşığı kaşar peynir (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı Fıstıklar ve arpa şehriye sıvı yağda 3-4 dakika kavrulur ![]() Sapları temizlenip suda bekletilen kuş üzümleri, tarçın, tuz ve su eklenir ![]() Suyunu çekene kadar iç pilav beklenir ![]() Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulduktan sonra tereyağ ve kaşar peynirle beraber blenderdan geçirilip püre elde edilir ![]() Pişen iç pilav bifteklerin uç tarafına konulup sarılır ![]() Sarılan biftekler açılmaması için maydanoz sapları ile bağlanır ![]() Biftek ruloları sıvıyağ konulan tencereye dizilir ![]() Üzerine rendelenmiş domates ve su gezdirilir ![]() İlk 2-3 dakika kapağı kapalı olarak daha sonra suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirilir ![]() Servis yapılacağı zaman hazırlanan patlıcan püresi bir tavada ısıtılıp tabaklara konulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|