Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, rezeneli, sebzeli

Rezeneli Sebzeli Kuzu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezeneli Sebzeli Kuzu



6 parça kuzu eti (tercihen bonfileden; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)

850 g patates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş)

8 cl ( 1/3 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı)

400 g kabak (kazınıp, ince dilimlenmiş)

850 g kök rezene (ayıklanıp, ince dilimleniniş; ayıklanan parçaların 2 tatlı kaşığı kıyılarak saklanmış)

1/4 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

20 g eritilmiş margarin

3 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

limon dilimleri,(süsleme için)

birkaç rezene dalı (süsleme için)

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın Patates dilimlerini bir süzgece koyup, akar su altında yıkadıktan sonra, süzdürerek, kâğıt mutfak havlusu arasında kurulayın Sütün yarısını 1,75 l'lik (7 su bardağı) bir fırın kabına boşaltıp, kabın dibine sırayla patates dilimlerinin 1 /3'ü, kabak dilimlerinin yarısı ve dilimlenmiş rezenelerin yansını, üst üste tabakalar halinde dizinÜstüne tuzun 1 /3'ü, hintce-vizi rendesinin yarısı ve karabiberlerin yarısını serpin Kalan patates dilimlerinin yarısı, kalan kabak dilimleri ve kalan dilimlenmiş rezeneleri döşeyip, kalan sütü boşaltarak, kalan tuzun yarısı, kalan hintcevizi rendesi ve kalan karabiberin yarısını serpin En üste kalan patates dilimlerini döşeyip,üstlerine erimiş margarini fırçayla sürün Kabın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, 30 dakika pişirin Bu arada, kalan tuz, kalan karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kâsede karıştırıp, karışımı etlerin her iki yüzlerine sürün Sonra etlerin iki uçlarını bitiştirerek yuvarlak bir biçim verip, birer kürdanla tutturarak, biçimlerini korumalarını sağlayın Ayırmış olduğunuz kıyılmış rezene parçalarını etlerin birleşme çizgisine sokun

Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyu atın Etleri kaptaki sebze tabakalarının üstüne yan yana dizip, kabı yeniden fırına vererek, etleri üstü açık olarak 20 dakika (çok pişmiş istiyorsanız 30 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, etlerin kürdanlarını çıkararak, her birini ısıtılmış bir düz tabağa yerleştirin Sebze tabakalarını 6 eşit parçaya kesip, tabaklara bölüştürdükten sonra, limon dilimleri ve rezene dallarıyla süsleyerek, servis yapın

Not: Bu tarifte istenirse, patates dilimleri yerine yerelması dilimleri kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.