Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, kebabı, patlıcanlı, tas

Patlıcanlı Dana Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Dana Tas Kebabı




Malzemeler


1 kg dana kuşbaşı et


2 kaşık un


3 adet domates


2 kaşık tereyağı


5 adet patlıcan


3-4 adet patates


1 demet taze soğan


1 çorba kaşığı sirke


Tuz, pul biber


Yapılışı:


Etlerimiz una bulanarak tereyağında harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir Kuşbaşı doğranmış olan domatesler, sirke ve 2 bardak su eklendikten sonra tenceremizin kapağı kapatılarak yemeğimiz 45 dakika pişirilir Patlıcanlar ve patatesler 3'er parmak kalınlığında doğranarak tencereye ilave edilir Ardından iri olarak doğranmış olan taze soğanlar ve baharatlar eklenir 15 dakika daha pişirilen tas kebabımız sıcak olarak servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.