![]() |
Biberiyeli Kuzu Kolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberiyeli Kuzu KoluBiberiyeli Kuzu Kolu Tarifi - Biberiyeli Kuzu Kolu Nasıl Yapılır - Biberiyeli Kuzu Kolu Malzemeleri Biberiyeli Kuzu Kolu 1 kuzu kolu (yaklaşık 1,5 kg; bütün yağları alınmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı adaçayı 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 taze biberiye dalı (ya da 2 kuru biberiye dalı) 1 1/2 tatlı kaşığı un 60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu (ya da esmer et suyu) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Kuzu kolunun etli yüzünde keskin bir bıçakla verevine 4 derin yarık açın (aşağı yukarı kemik hizasına ininceye kadar kesin) ![]() ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala, fırınınızı 220 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, kolu ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, üstünü gevşekçe bir alüminyum folyo parçasıyla örtün ve sıcak kalmasını sağlayın ![]() Sosu hazırlamak için, kabı bir yana eğerek, bütün pişme suyunu o yanda toplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Budun üstündeki alüminyum folyoyu atıp, yanında kâsedeki sosla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|