![]() |
Brezilya Usulü Dana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Usulü Danadana eti nasıl pişirilir - sosisli dana eti tarifi - kaşar peynirli dana tarifi - fırında dana eti tarifiKullanılacak malzeme (6 kişilik): 600 gram dana eti, 150 gram sosis, 50 gram margarin yağı, 75 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 1 baş soğan, 1 demet kıyılmış maydanoz, 2 yumurta, 1 dilim bayat ekmek içi, yeteri kadar süt, biraz cevz-i bevva, yeteri kadar et suyu ve tuz Yapımı: Eti kuşbaşından küçük parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() Et kavrulunca maydanozu katmalı, bir-iki defa karıştırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Sütte hafifçe nemlendirilmiş ve ufalanmış ekmek içini etin üstüne serpiştirdikten sonra yumurtaları çırpmalı ve bunun üstüne yayarak dökmeli ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|