Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, rulo, slovakya, usulü

Slovakya Usulü Dana Rulo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Slovakya Usulü Dana Rulo



süt danası nasıl pişirilir - kıymalı dana rulo tarifi - sosisli dana rulosu Kullanılacak malzeme (6 kişi için):


600 gram süt danası (pançeta tarafından büyük bir dilim),

150 gram jambon (iki büyük dilim halinde),

250 gram çok yağlı koyun kıyması,

1 kahve fincanı margarin yağı,

4 yumurta,

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

yeteri kadar tuz ve karabiberle kırmızı biber,

iri ve kalın 4 sosis,


Yapımı:


Yumurtalardan üçünü katı olacak biçimde kaynatmalı Bir - iki dakika soğuk suda tutup kabuklarını ayıklamalı Kıymayı tuzlayıp biberlemeli ve yumurtalardan birini içine kırıp karışımı yoğurmalı Pançetayı iyice dövdükten sonra hamur yoğurma mermerinin üstüne yaymalı Bunun üstüne bir çiğ yumurta, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurulmuş kıymayı oturtmalı ve bir spatulayla her tarafa eşit biçimde yaymalı (sadece etin bir yanını en az iki parmak kadar boş bırakmalı)


Kıymanın üstüne yayarak jambon dilimlerini oturtmalı Bunun da üstüne zarları çıkarılmış sosisleri ve yumurtaları uzunlamasına ve karışık olarak yerleştirmeli Pançetanın içini dağıtmadan ve boş kalan yanı dışta kalacak biçimde sararak bir rulo yapmalı


Bir küçük çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirip önce pançeta rulosunu açılmaması için dikmeli, sonra da bir salam bağlar gibi iyice bağlamalı Et rulosunu yağa ve zeytinyağına bulanmış bir pyrex kayık tabağa yerleştirmeli Kalan margarin yağını küçük parçalara bölüp etin üstüne serpiştirmen


Kalan zeytinyağını da döktükten sonra etin üstüne tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiştirmeli Pyrex kayık tabağı orta ısılı bir ateşe oturtmalı ve vakit vakit et rulosunu çevirerek etin her yanını nar gibi kızartmalı Biraz da su katarak kabı orta ısılı fırına sürmeli Vakit vakit çevirerek ve salçasıyle üstünü ıslatarak eti iyice pişirmeli


Et rulosu pişince kabı fırından çıkarmalı Et doğrama tahtasının üstüne alıp sicimlerini çıkarmalı Sonra dilimlere doğrayıp servis tabağına bu dilimleri düzenli biçimde yerleştirmeli Pyrex tabaktaki salçayı kaynatıp dilimlerin üstüne gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak yemeği sofraya götürüp servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.