Bezelyeli Kuzu Şiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kuzu ŞişBezelyeli Kuzu Şiş Tarifi - Bezelyeli Kuzu Şiş Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Şiş Malzemeleri Bezelyeli Kuzu Şiş MALZEMELER 150gr Sultani bezelye400gr kuzu filetosu2 adet limon 1 dişsarmısak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 sap maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 10 adet kiraz domates Tuz,Karabiber YAPILIŞ TARİFİ Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın Süzüp, kurulayın![]() Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın Buparçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48 parçaya ayırın ![]() Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dövün ![]() Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin Karışımı bir tencereye boşaltın Eti ilave edip, karışımabulayın Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın![]() Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın ![]() Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadarpişirip, sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|