Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
söğürme

Söğürme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Söğürme



Niğde Mutfağından – Söğürme – Söğürme Nedir – Söğürme Malzemeleri – Söğürme Nasıl Yapılır

Malzemeler:


1,5-2 kg kuzu eti


( but ve kemikli kaburga kısmı)


8-10 adet yeşil biber


8-10 adet arpacık soğanı


tuz, kekik


Yapılışı:


Bir tahta üstünde keskin bir bıçakla kuzu budundan el ayası büyüklüğünde külbastılar çıkartılır Bu külbastılara, yöremizde söğürme denir Kuzunun kaburga kısmı da kemikli olarak kullanılır Etler tek tek tuzlanır Büyükçe bir tepsi yağlanır Önce yıkanmış yeşil biberler dizilir Üstüne tuzlanmış kemikli etler yerleştirilirKüçük arpacık soğanları aralara serpiştirilip,kekik ekildikten sonra odun ateşi ile yakılan çarşı fırınlarında pişirilir Etler tamamen suyunu bırakıp çektikten ve hafifçe kızardıktan sonra servis edilir Mangal ateşinde de etler çok kurutulmadan her iki tarafı çevrile çevrile pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.