![]() |
Elmalı Kuzu Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kuzu GüveciGüveç Tarifi - Güveç Nasıl Yapılır - Kuzu Güveci Malzemeler 500 g yağsız kuzu eti (tercihen sırttan; bütün yağları alınıp, ince dilimler halinde kesilmiş) 750 g patates (çok ince dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı adaçayı 1 portakal (kabuğu ince rendelenip, suyu sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 600 g elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş) 1 iri soğan (çok ince dilimlenip, halkalar çıkarılmış) 15 cl ![]() Tarifi Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal suyu ve elma suyunu bir kâsede karıştırıp, en üstteki patates dilimlerinin ortasındaki boşluğa boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|