Yalancı Yuvarlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Yuvarlama![]() 250 gr kuzu eti (miktarı artırabilirsiniz) 1 su bardağı geceden ıslanmış nohut (ıslanmış haliyle ölçün) 2 su bardağı küçük cins (şehriye ve erişte harici) herhangi makarna (200 gr alan bardakla) 3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 yumurta 2 yemek kaşığı dolusu nane arzunuza kalmış zeytinyağı YAPILIŞI: Eti ve nohutu tencereye alın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin Ocağı harlı açın![]() Kaynadıktan sonra etten çıkan köpüğü alın ve ocağın altını kısarak eti ve nohutu iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() Suyunu kontrol edin, azalırsa ekleyin Tencerede nohutlardan en az 3 parmak yukarıda su olacak![]() Makarnayı ekleyin ve 10 dakika pişirin ![]() Bu arada yoğurt, un ve yumurtayı çırpıcı ile çok iyi karıştırın ![]() Makarnalar pişince yemeğin suyundan yoğurda alın ve karıştırarak ılımasını sağlayın ![]() Ilıyan yoğurdu yemeğe aktarın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() Yemeği ocaktan alın ve üzerine yağda ısıttığınız naneyi gezdirin
|
|
|
|