![]() |
Çoban Payı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban PayıÇoban Payı, et yemekleri ![]() Malzemeler • 75 g (5 çorba k ![]() • 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış) • 700 g koyun kıyması • 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu • 3 yumurtanın sarısı • 700 g patates püresi Tarif Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın kabını önceden 200° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin ![]() Kabı fırından alın ![]() |
![]() |
![]() |
|