![]() |
Çömlekte Et Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çömlekte Et YemeğiÇömlekte Et Yemeği nasil yapilir - Çömlekte Et Yemeği tarifi ![]() Malzemeler • 1,5 kg ![]() • 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan • 1 baş sarımsak • 2 çorba kaşığı sirke • Tuz, karabiber, kimyon Tarif Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır ![]() ![]() Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir ![]() Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|