![]() |
Denizci Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizci Yahnisiyahni nasıl yapılır - isveç usulü yahni tarifiMalzemeler: 800 gr ![]() 4 baş soğan 10 orta boy patates 50 gr ![]() 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı beyaz biber 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Eti iri parçalar halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra tüm etleri tavaya koyun ve üzerine biraz su, beyaz biberi, kekiği ve tuzu ilave edin ![]() ![]() ![]() Etlerin üstüne patateslerin yarısını dizip, patateslerin üstüne kavurduğunuz soğanların hepsini boşaltın ![]() ![]() ![]() Yemeğiniz kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatarak önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 45-60 dakika, etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|