![]() |
Niğde Tavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Niğde TavasıNiğde Tavası - Niğde Mutfağından – Niğde Tavası – Niğde Tavası Malzemeleri – Niğde Tavası Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 kg koyun kuşbaşı(döş kısmından) ½ kg yeşil biber 1 kg domates 1 -2 baş sarımsak 1 kaşık yağ tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yapılışı: Toprak ya da bakır fırın tepsisine yağ ,ince doğranmış yeşil biber ve domates serilir ![]() ![]() Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir ![]() ![]() ![]() Not: Niğde tavası koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa çok daha lezzetli olur ![]() |
![]() |
![]() |
|