Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
niğde, tavası

Niğde Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Niğde Tavası



Niğde Tavası - Niğde Mutfağından – Niğde Tavası – Niğde Tavası Malzemeleri – Niğde Tavası Nasıl Yapılır





Malzemeler:


1 kg koyun kuşbaşı(döş kısmından)

½ kg yeşil biber

1 kg domates

1 -2 baş sarımsak

1 kaşık yağ

tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:


Toprak ya da bakır fırın tepsisine yağ ,ince doğranmış yeşil biber ve domates serilir En üstüne de kuşbaşı doğranmış koyun etleri yerleştirilir

Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edilir Hiç su koymadan malzeme kendi suyunu çekinceye ve etler kızarmaya başlayıncaya kadar kuzine ya da fırında pişirilir Etler hafif kızarınca servis yapılır


Not: Niğde tavası koyun kaburgasından elde edilen kuşbaşı ile yapılırsa çok daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.