Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ançüezli, biftek

Ançüezli Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüezli Biftek



biftek tarifi - ançüezli biftek yapılışı - biftek nasıl yapılırKullanılacak malzeme (4 kişi için):


600 gram süt danası eti (4 biftek),

zeytinyağına yatırılmış 4 ançüez filetosu,

30 gram margarin yağı,

1 diş sarımsak,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

yeteri kadar tuz,

1 limon,

1/2 demet maydanoz


Yapımı:


Bir tavaya margarin yağıyle zeytinyağını koyup ısıtın Yağ ısınınca ançüezleri ve kıyılmış sarmısağı içine atın Bir çatalla ezerek bunları kavurun Ançüezler kavrulmaya başlayınca iyice dövülmüş biftekleri içine atın ve önce bir, sonra öbür yüzlerini nar gibi kızartın Kızarmış biftekleri servis tabağına alınca çevrelerini limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.