![]() |
Belçika Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yahnisiyahni tarifi - yahni nasıl yapılır - belçika usulü yahni1 kg dana eti (2,5 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 su bardağı rafine yağ 6 orta büyüklükte soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 2+1/4 su bardağı maden suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Baharat torbası: 2 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Tarifi: Un, tuz ve karabiberi küçük, derin bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() Bir tencerede yağı orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() Tencerede et kalmayınca soğanları ve sarımsağı koyarak 8-10 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe bir hal almcaya kadar (soğanların renginin kahverengiye dönüşmemesine dikkat ediniz) kızartınız ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapayarak ateşi kısınız; etleri 1,5 saat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Belçika'nın klasik yemeklerinden olan bu yahni, tereyağlı şehriye ile servis edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|