![]() |
Osmanlı Nizbaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı NizbaçOsmanlı Nizbaç Tarifi - Osmanlı Nizbaç Yapılışı - Osmanlı Nizbaç Nasıl Yapılır - Osmanlı Nizbaç Malzemeleri - Osmanlı Yemeği Nizbaç Zihne kuvvet verir, iştah açar, birçok derde deva olan bir besindir ![]() Kullanılacak malzeme: 1 kilo oğlak eti (veya yağsız kuzu eti), 250 gram soğan, 250 gram havuç, 3 gram dövülmüş kişniş, 3 gram tarçın, 3 gram karabiber, 3 gram dövülmüş damla sakızı, 3 gram zencefil, 250 gram kuru siyah üzüm, 100 gram nardenk, 1/2 demet taze nane, 1 kaşık tuz, 100 gram cevizi içi, 1 litre su, yeteri kadar gül suyu ![]() Yapımı: Oğlak etini (bulunmazsa yağsız kuzu da olabilir) kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp iyice yıkamalı ve iri delikli bir süzgece koyup suyunu süzmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su ısındıkça suyun yüzünde köpükler belirecektir ![]() ![]() ![]() Bir kevgirle güveçtekileri çıkarıp makine, den geçirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda kara üzümü taş veya tahta havanda macun durumuna gelinceye kadar dövmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sulu macunu güveçteki yemek suyuna katmalı ![]() ![]() Köfteler pişince güveci ateşten indirmeli ve servis tabağına boşaltmalı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|