![]() |
Osmanlı Zirbaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı ZirbaçOsmanlı Zirbaç Tarifi - Osmanlı Zirbaç Yapılışı - Osmanlı Zirbaç Nasıl Yapılır - Osmanlı Zirbaç Malzemeleri - Osmanlı Yemeği Zirbaç Midesi ağrıyanlara, iştahsız olanlara, ciğerlerinden rahatsız olanlara, istiskalara ve dalaklarından rahatsız olanlara çok iyi gelecek bir besindir ![]() Kullanılacak malzeme: 1 kilo yağlı koyun eti veya 1 tavuk, 1/2 litre su, 3 gram tarçın, 25 gram toz sekeri, 100 gram badem içi, 3 gram darülfülfül veya karabiber, 3 gram kişniş, 3 gram dövülmüş damla sakızı, 1 çorba kaşığı tuz, 1 bardak sirke, 3 gram safran ![]() Yapımı: Eti iyice temizleyip kuşbaşı irili, ğinde parçalara doğramalı ve iyice yıkamalı, tuz ve tarçınla harmanlayıp bir ten ![]() ![]() ![]() Beri yanda sirkeyle toz şekerini iyice karıştırıp şekeri eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti ateşten indirmeden birkaç taşım önce sirkeli karışımı içine dökmeli ve birkaç taşım birlikte kaynatmalı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|