![]() |
Tantuni Dürüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni DürümTantuni Dürüm Tarifi - Tantuni Dürüm Nasıl Yapılır - Tantuni Dürüm Malzemeleri Tantuni Dürüm Dana biftek (300 gram) Soğan (1 adet) Domates (1 adet) Zeytinyağı (4 çorba kaşığı) Sumak (1 çay kaşığı Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı) Tuz (1 çay kaşığı) Su (1/2 çay bardağı) Maydanoz (5-6 dal) Lavaş (4 adet) 300 gram dana biftek etini ince ince dilimleyerek çok küçük küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 7-8 dakika kadar kavurduğunuz ete yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyip, karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() 1/5 demet maydanozu ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Doğradığınız maydanoz ve soğanların üzerine 1 çay kaşığı sumak serpip, tabaktaki malzemeyi elinizle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|