![]() |
Çakapuli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çakapulilaz yemekleri - çakapuli nasıl yapılır - çakapuli tarifi MALZEMELER: 1 kg büyükçe doğranmış kuzu eti Yeteri kadar ılık su 1 adet büyük soğan 3 çorba kaşığı tarhun 1'er çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğan 2 diş sarımsak Yeteri kadar erik sosu Tuz Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI: Kuzu etini tencereye atıp, üzerine iki parmak kadar geçecek şekilde su ilave edip bütün olarak soğanı atıp pişirmeye bırakın ![]() ![]() Etler pişmeye başladığında üzerine tarhunu ilave edip 1-2 dakika pişirin ![]() ![]() Erik sosunu ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Erik Sosu için: Ekşi ve küçük erikler (çakal, dağ eriği) suda kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|