![]() |
Nar Soslu Kuzu Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nar Soslu Kuzu BuduKuzu Budu Nasıl Pişirilir - Soslu Kuzu - Jöleli Kuzu Yemeği - Nar Sosu Tarifi Malzemeler: 1 kuzu budu (yaklaşık 2250 g; bütün yağları alınmış) 1 çorba kaşığı taze kekik (ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik) 1 nâr 1 limon (kabuğu ince rendelenip, suyu sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı frenküzümü jölesi (ya da kuşburnu marmeladı) çok ince rendelenmiş limon kabuğu (süsleme için) su teresi yaprakları (süsleme için) Nar sosu: 3 nar 4 çorba kaşığı frenküzümü jölesi (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı tozşeker 2 limon (kabukları ince şeritler halinde kesilip, suları sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası Yapılışı: Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Narı soyup, tanelerine ayırın ![]() ![]() ![]() Kabı fırına verip, budu 1 saat (çok pişmiş istiyorsanız 1 saat 15 dakika), üstüne sık sık kaşıkla kabın dibindeki pişme suyundan gezdirerek pişirin (pişme süresinin tam ortasında, kaba kâsede kalan nar sulu karışımı ekleyin) ![]() Pişme süresinin sonunda, kabı fırından alıp, budu ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, bir kenarda 20 dakika bekletin ![]() Bu arada nar sosunu hazırlamak için, narları soyup, tanelerine ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Frenküzümü jölesini (ya da kuşburnu marmeladını) bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, jöleyi eritin ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, buharda pişirilmiş taze patatesler ve suteresi salatasınla ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|