Düğün Yahnisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Yahnisi(4 Kişilik) Malzemeler 8 Parça Kemikli Kuzu Eti 5 Adet Kuru Soğan 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Adet Karanfil 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Yoğurt Yeterince Su Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalımBol su ile iyice pişirelimPişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim Eti kevgirden geçirip suyunu süzelimEtleri kemiklerinden ayıralımTemizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelimTarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım |
|