![]() |
Dobo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dobomardin yemekleri - yöresel yemekler - mardin yemek tarifleri dobo tarifi MALZEMELER · 50 gr badem içi · 8 diş sarımsak · 1 adet 2 kg ![]() · 45 gr (3 çorba kş)katı yağ · 1 lt(4 su bardağı)su · Tuz · 15 adet tane karabiber · 1 çay kş tatlı toz kırmızıbiber · 200 gr (1 orta boy)patlıcan · 5 adet çarliston biberi · 250 gr (2 orta boy) domates · 1 bağ maydanoz · 110 ml ( ½ su bardağı) ayçiçeği yağı YAPILIŞI Bademleri suda birkaç dakika kaynatıp, soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyun ![]() ![]() Budun üzerinde 5cm aralıklarla yarıklar açıp, sarımsaklarla bademleri bu yarıklara sokun ![]() ![]() Budu alabilecek bir tencerede yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süre sonunda budun öteki yanını çevirip, ateşi biraz kısın ![]() ![]() Bu arada patlıcanı çaprazlamasına 1cm lik dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen budu ılınmaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|