![]() |
Buğuda Koyun Pirzolası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buğuda Koyun PirzolasıBuğuda Koyun Pirzolası Tarifi - Buğuda Koyun Pirzolası Nasıl Yapılır - Buğuda Koyun Pirzolası Malzemeleri Buğuda Koyun Pirzolası Malzemesi 1 kg koyun pirzolası 1 baş soğan 3 orta boy patates 2 çorba kaşığı yağ 3 domates (ya da 2 çorba kaşığı salça) 6 küçük sivri biber (istenirse) 1 çorba kaşığı kekik (istenirse) 1 bardak su Karabiber Tuz Halka halka doğranmış soğanı, yayvan bir güvece, ya da dibi kalın iki kulplu bir tavaya yayıp, üzerine 1 kaşık yağı, aralıklı olarak fındık büyüklüğünde parçalar halinde koyun ![]() Bir sıra pirzolayı aralıksız şekilde dizip, kenarına kesilmiş sivribiberle-ri yerleştirin ve ilk sıranın üzerine rendelenmiş domatesin yarısını yayarak koyun; tuz serpiştirin ![]() Pirzolayı sıralar halinde dizin ve kalan domates rendesini yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce orta ısıda 10 dakika, daha sonra hafif ısıda 1 saat suyunu çekinceye kadar dibini tutturmadan ve kapağı açmadan pişirin ![]() Not: Yukarıdaki işlemleri yayvan bir basınçlı tencerede yaptığınız takdirde, su oranını yarıya indirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|