Ayvalı Kuzu Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kuzu KavurmaAyvalı Kuzu Kavurma Tarifi - Ayvalı Kuzu Kavurma Yapılışı - Ayvalı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kuzu Kavurma Malzemeler : 1 Kuzu But 250 Gram Kuyruk Yağı 2 Elma Tuz Pilavı İçin: 2 Su Bardağı Bulgur 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Şehriye Hamuru Şehriye Hamuru İçin: 1 Su Bardağı Un Tuz Su Hazırlanışı : Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz İçersine biraz tuz atıp kendi suyunda pişiriyoruz![]() Kuyruk yağlarını da doğrayıp tencerede eritiyoruz Etler piştikten sonra eritilen kuyruk yağının üzerine ilave ediyoruz Biraz daha karıştırıyoruz![]() Ayva yada elmaları dilimliyoruz Pişen etlerin üzerine döküp bi kaç dakika bekletiyoruz Pişme işlemi bittikten sonra servis tabağına alıyoruz![]() Pilavı için; Soğanları doğruyoruz Tencereye sıvıyağı koyuyoruz Üzerine soğanları ilave edip kavuruyoruz Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını koyuyoruz![]() Üzerine bulgurları, şehriye hamurunu ve tuzunu da koyup kavurmaya devam ediyoruz Sıcak suyunu da döküp kapağını kapatıyoruz![]() Pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra dinlendiriyoruz Şehriye hamuru içinse; Unu,tuzu ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz![]() Elimizle kopartıp küçük küçük şekiller yapıyoruz Hazırlanan pilavı ise etlerin kenarına döküp servis ediyoruz
|
|
|
|