![]() |
Ayvalı Kuzu Kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Kuzu KavurmaAyvalı Kuzu Kavurma Tarifi - Ayvalı Kuzu Kavurma Yapılışı - Ayvalı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kuzu Kavurma Malzemeler : 1 Kuzu But 250 Gram Kuyruk Yağı 2 Elma Tuz Pilavı İçin: 2 Su Bardağı Bulgur 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Şehriye Hamuru Şehriye Hamuru İçin: 1 Su Bardağı Un Tuz Su Hazırlanışı : Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz ![]() ![]() Kuyruk yağlarını da doğrayıp tencerede eritiyoruz ![]() ![]() ![]() Ayva yada elmaları dilimliyoruz ![]() ![]() ![]() Pilavı için; Soğanları doğruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine bulgurları, şehriye hamurunu ve tuzunu da koyup kavurmaya devam ediyoruz ![]() ![]() Pişmeye bırakıyoruz ![]() ![]() ![]() Elimizle kopartıp küçük küçük şekiller yapıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|