Ayvalı Kuzu Kavurma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kuzu KavurmaAyvalı Kuzu Kavurma Tarifi - Ayvalı Kuzu Kavurma Yapılışı - Ayvalı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kuzu Kavurma Malzemeler : 1 Kuzu But 250 Gram Kuyruk Yağı 2 Elma Tuz Pilavı İçin: 2 Su Bardağı Bulgur 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Şehriye Hamuru Şehriye Hamuru İçin: 1 Su Bardağı Un Tuz Su Hazırlanışı : Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruzİçersine biraz tuz atıp kendi suyunda pişiriyoruz Kuyruk yağlarını da doğrayıp tencerede eritiyoruz Etler piştikten sonra eritilen kuyruk yağının üzerine ilave ediyoruz Biraz daha karıştırıyoruz Ayva yada elmaları dilimliyoruz Pişen etlerin üzerine döküp bi kaç dakika bekletiyoruz Pişme işlemi bittikten sonra servis tabağına alıyoruz Pilavı için; Soğanları doğruyoruz Tencereye sıvıyağı koyuyoruz Üzerine soğanları ilave edip kavuruyoruz Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını koyuyoruz Üzerine bulgurları, şehriye hamurunu ve tuzunu da koyup kavurmaya devam ediyoruz Sıcak suyunu da döküp kapağını kapatıyoruz Pişmeye bırakıyoruzPiştikten sonra dinlendiriyoruz Şehriye hamuru içinse; Unu,tuzu ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz Elimizle kopartıp küçük küçük şekiller yapıyoruz Hazırlanan pilavı ise etlerin kenarına döküp servis ediyoruz |
|