Püreli İspanaklı Külbastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püreli İspanaklı KülbastıPüreli Ispanaklı Külbastı Tarifi - Püreli Ispanaklı Külbastı Yapılışı - Püreli Ispanaklı Külbastı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Püreli Ispanaklı Külbastı Malzemeler : 400 Gr Kuzu Külbastı1 Demet Ispanak 250 Gr Mantar2 Domates 2 Köy Biberi 1 Kuru Soğan 2 Diş Sarımsak Sıvıyağ Tuz Karabiber Patates Püresi İçin: 4 Patates 1,5 Su B Süt2 Çorba K TereyağıTuz Karabiber Hazırlanışı : Külbastıyı tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp dinlendiriyoruz Soğanı doğrayıp sıvıyağla birlikte kavuruyoruz Mantar ve ıspanağı doğrayıp soğanlara ekliyoruz Tuz ve karabiber ekliyoruz![]() Sarımsağı katıp kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Patates püresi için, patatesleri haşlıyoruz Haşlanmış patatesleri rendeleyip, tencereye koyuyoruz![]() Süt, tereyağı, tuz ve karabiber koyup püre olana kadar pişiriyoruz Külbastı etleri geniş bir tavada biraz sıvıyağ ile önlü arkalı pişiriyoruz Domates ve biberleri doğrayıp sıvıyağla yarı kıvamda soteliyoruz![]() Servis tabağına patates püresini koyuyoruz Üzerine mantar ve ıspanak sotesini koyuyoruz Kızarmış et, domates ve biberleride üstüne koyup servis ediyoruz
|
|
|
|