Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biryan, kapama

Biryan Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biryan Kapama



Biryan Kapama Tarifi - Biryan Kapama Yapılışı - Biryan Kapama Nasıl Yapılır - Biryan Kapama Malzemeleri

1 kg kemikli parça kuzu eti

4 çay kaşığı kuru dağ kekiği

1 adet orta boy kuru soğan

2 su bardağı pirinç

30 gr tereyağı

2 adet orta boy kuru soğan (pilav için)

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı acı biber salçası

4 su bardağı sıcak et suyu

2 çay kaşığı kuru nane

1/2 demet maydanoz

2 çay kaşığı tuz, karabiber


Kemikli parça etleri biraz tuz koyduğunuz 6 su bardağı suda pişirin Kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra ocaktan alın Eti, sonradan fırında da pişeceği için, fazla pişirmenize gerek yok Etleri tencereden çıkarıp suyunu kenarda bekletin

Tencereden süzerek çıkardığınız etlerin üzerine kuru kekiği ve yemeklik incecik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın

Pilavı yapmak için; yemeklik incecik doğradığınız soğanları ve yağı tencereye aktarın Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun Özerine domates ve biber salçasını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun Ocağın altını kapatıp tuz, kuru nane, karabiber ve doğradığınız maydanozu ilave edin ve karıştırın

Diğer taraftan, sıcak suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir fırın tepsisine yayın ve üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyerek iyice harmanlayın

Pirinçli karışımın üzerini kaşıkla düzeltin Üzerine haşlanmış ve soğanla harmanlanmış etleri yerleştirin Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin Üzerini yağlı kağıt ya da folyoyla kapatın Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, pirinç suyunu çekip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp sıcak sıcak servise sunun


Not: özellikle Boşnak vatandaşlarımız bayram sabahları bu yemeği yaparlar Eğer bu yemeği fırında değil ocak üzerinde pişirecekseniz, mutlaka bakır tepsi kullanın Hatta, bu yemek eskiden üzerine başka bir bakır tepsi kapatılarak ağır ağır pişirilirmiş


Sahrap Soysal

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.