Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
finlandiya, yahnisi

Finlandiya Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Finlandiya Yahnisi



yahni nasıl yapılır - mantarlı yahni tarifi - iskandinav mutfağı yahni tarifiMalzemeler:


500 g yağsız kuzu eti (buttan, bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 küçük soğan (4'e bölünmüş)

2 dereotu dalı

1 defne yaprağı

4 tane karabiber

1 rezene (yaklaşık 300 g, ayıklanıp, dilimlenmiş)

125 g mantar (yıkanıp, kurulanmış)

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı süt (tercihen yarım yağlı)

1/2 limon (kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış)

1 tatlı kaşığı tozşeker

15 cl süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı hardal (tercihen acı olmayan Alman tipi hardal)

4 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı beyazbiber


Yapılışı:


Kuşbaşı etleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekledikten sonra, tuzun yarısını serpin ve tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın (arada, yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alıp atın) Kaynayınca soğanlar, dereotu dalları, defne yaprağı ve tane karabiberleri ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, ateşi kısın ve etleri 45 dakika pişirin Rezeneleri ekleyip, 15 dakika pişirdikten sonra, mantarları ekleyerek, 15 dakika daha pişirin (1 saat 15 dakikalık bu pişirme süresi sonunda, etler iyice yumuşayacaktır) Etleri ve sebzeleri delikli kaşıkla bir başka tencereye aktararak, sıcak kalmalarını sağlayın

Tencerede kalan pişme suyunu bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten kâseye geçirin (süzdüğünüz su, 30 cl'den [1 1/4 su bardağı] fazlaysa, tencereye koyarak, çektirin) Tencereyi akar su altında çalkalayıp, süzülmüş pişme suyunu yeniden tencereye boşaltın

Mısır nişastası ve sütü küçük bir kâsede karıştırıp, tenceredeki pişme suyuna katın Tencereyi kısık ateşe oturtup, karışımı koyulâşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tozşekeri katıp, iyice karıştırın

Öbür tencerede sıcak tuttuğunuz etleri ve sebzeleri ekleyip, üstü açık olarak, kısık ateşte 5 dakika pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın

Bir kâsede süzme yoğurt, hardal, kıyılmış dereotları, beyazbiber ve kalan tuzu karıştırıp, tenceredeki yahninin üstüne boşaltarak, karıştırın ve yahniyi 4 çukur tabağa bölüştürüp, servis yapın


SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş bezelyeler ve kum havuçlarıyla


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.