![]() |
Finlandiya Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yahnisiyahni nasıl yapılır - mantarlı yahni tarifi - iskandinav mutfağı yahni tarifiMalzemeler: 500 g yağsız kuzu eti (buttan, bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 küçük soğan (4'e bölünmüş) 2 dereotu dalı 1 defne yaprağı 4 tane karabiber 1 rezene (yaklaşık 300 g, ayıklanıp, dilimlenmiş) 125 g mantar (yıkanıp, kurulanmış) 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı süt (tercihen yarım yağlı) 1/2 limon (kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker 15 cl ![]() 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen acı olmayan Alman tipi hardal) 4 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber Yapılışı: Kuşbaşı etleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekledikten sonra, tuzun yarısını serpin ve tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın (arada, yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alıp atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten kâseye geçirin (süzdüğünüz su, 30 cl'den [1 1/4 su bardağı] fazlaysa, tencereye koyarak, çektirin) ![]() ![]() Mısır nişastası ve sütü küçük bir kâsede karıştırıp, tenceredeki pişme suyuna katın ![]() ![]() ![]() Öbür tencerede sıcak tuttuğunuz etleri ve sebzeleri ekleyip, üstü açık olarak, kısık ateşte 5 dakika pişirin ![]() ![]() Bir kâsede süzme yoğurt, hardal, kıyılmış dereotları, beyazbiber ve kalan tuzu karıştırıp, tenceredeki yahninin üstüne boşaltarak, karıştırın ve yahniyi 4 çukur tabağa bölüştürüp, servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş bezelyeler ve kum havuçlarıyla ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|