Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşi, elmalı, kırmızı, lahanalı, sote

Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote



Et Sote Nasıl Yapılır - Ekşili Et Sote - Sote Et - Lahanalı Et Sote - Tavuk Sote
Malzemeler:


850 g sığır kontrfilesi ya da antrikotu (bütün yağları alınıp, yaklaşık 4 cm boyunda ince şeritler halinde kesilmiş)

1 iri arpacık soğanı (doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

50 cl (2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu)

2 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ya da 1 tatlı kaşığı toz kimyon)

1250 g kırmızı lahana (ortadaki odunsu bölüm çıkarıldıktan sonra, 4'e bölünüp doğranmış)

2 ekşi yeşil elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, her biri 4'e bölündükten sonra, 5 cm uzunluğunda ve 5 mm kalınlığında halkalar halinde kesilmiş)

1 çorba kaşığı bal

4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

7 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

2 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)

Yapılışı:


Arpacık soğanları, tuz, et (ya da tavuk) suyu ve kimyonun yarısını emaye bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı yaklaşık 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) kaynatın Bu arada kırmızı lahana parçaları, ekşi elma halkaları ve kalan kimyonu bir salata kâsesine koyup, bal ve limon suyunu küçük bir kâsede karıştırarak, üstlerine boşaltın Sonra iyice karıştırıp, bir kenara bırakın


Et şeritlerini bir salata kâsesine koyup, üstlerine karabiberi serperek, karıştırın Tencereyi ateşten alıp, içindeki arpacık soğanlı karışımı, kâsedeki et şeritlerinin üstüne boşaltarak, yeniden iyice karıştırın


Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca, kâsedeki etli - arpacık soğanlı karışımı koyup, taze soğanları da ekleyin ve sık sık karıştırarak, et şeritleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1,5 dakika) sote edin Sonra tavayı ateşten alıp, karışımı bir kâseye aktarın


Tavaya kalan ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca, kâsedeki kırmızı lahana - elma karışımını koyup, sık sık karıştırarak, lahanalar hafifçe yumuşayıncaya kadar (3-4 dakika) pişirin Öbür kâsedeki etli - arpacık soğanlı karışımı ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın ve et soteyi bekletmeden servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.