![]() |
Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et SoteEt Sote Nasıl Yapılır - Ekşili Et Sote - Sote Et - Lahanalı Et Sote - Tavuk Sote Malzemeler: 850 g sığır kontrfilesi ya da antrikotu (bütün yağları alınıp, yaklaşık 4 cm boyunda ince şeritler halinde kesilmiş) 1 iri arpacık soğanı (doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz 50 cl ![]() 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ya da 1 tatlı kaşığı toz kimyon) 1250 g kırmızı lahana (ortadaki odunsu bölüm çıkarıldıktan sonra, 4'e bölünüp doğranmış) 2 ekşi yeşil elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, her biri 4'e bölündükten sonra, 5 cm uzunluğunda ve 5 mm kalınlığında halkalar halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı bal 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 7 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) Yapılışı: Arpacık soğanları, tuz, et (ya da tavuk) suyu ve kimyonun yarısını emaye bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı yaklaşık 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) kaynatın ![]() ![]() ![]() Et şeritlerini bir salata kâsesine koyup, üstlerine karabiberi serperek, karıştırın ![]() ![]() Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Tavaya kalan ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|