Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıkesir, kapama, usulü

Balıkesir Usulü Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Usulü Kapama



Balıkesir Usulü Kapama Tarifi - Balıkesir Usulü Kapama Yapılışı - Balıkesir Usulü Kapama Nasıl Yapılır - Balıkesir Usulü Kapama Malzemeleri

Mayasız undan yuğrulan hamur, böreklik gibi ince bir şekilde fayans üzerine açılır 1 kg kıymanın içine 2 adet soğan çok ince şekilde kıyılır Bunun içine maydanoz, karabiber ve tuz katılıp beraber karıştırılır Bu karışım belli büyüklüklerde parçalara ayrılır ve açılmış hamura serilir Hamurlar yağlanmış bir tepsiye döşenir Üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımı dökülür Fırında 10-15 dakika kızartılır Fırından çıkartıldıktan sonra sade olarak veya üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.