Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, incik, kuzu

Kuzu İncik Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu İncik Haşlama



Kuzu İncik Haşlama Tarifi - Kuzu İncik Haşlama Yapılışı - Kuzu İncik Haşlama Malzemeleri

6 adet kuzu incik

2 adet soğan

3 adet patates

1 adet havuç

1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

1 çorba kaşığı un

1 adet limon suyu

Tuz

Karabiber


Kuzu incikler, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy bir tencereye konulur Üzerine 3 su bardağı su ilave edilip, biraz yumuşayana dek haşlanır Başka bir tencerede margarini eritilir, içine rendelenmiş havuçlar eklenip 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavrulur Un serpiştirilerek ilave edilir ve biraz daha karıştırılır Suyu süzülen kuzu incikler ve et suyu, tencereye ilave edilir Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünerek tencereye eklenir Limon suyu ilave edilir, tuzu ayarlanır ve karabiber serpiştirilir Kaynadığında oluşan köpük delikli kepçe ile alınıp atılır Patatesler yumuşadığında servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.